راهکارهای موفقیت راهنمایان گردشگری
توصیه های آتالند برای فراگیرانی که در حال گذارندن دوره راهنمای گردشگری( دوره تور لیدری) هستند یا این دوره را با موفقیت به پایان رسانده اند.
برای موفقیت در کسب و کار گردشگری به شما توصیه می کنیم این مطلب را با دقت مطالعه کنید تا بتوانید از آن برای موفقیت در مسیر شغلی خود استفاده کنید.:
1.زبان های دیگر بیاموزید.
در تعریف راهنمای گردشگری به این مورد اشاره شده است که راهنما می بایستی راهنمایی و ارائه مطالب را به زبان انتخابی گردشگر انجام دهد. این نکته نشان دهنده اهمیت یادگیری زبان های جدید برای راهنمایان گردشگری است.
همچنین یادگرفتن زبان جدید به معنی بازشدن یک پنجره ارتباطی جدید است که می تواند در ارتقا شغلی و افزایش تعداد تورهایی که دریافت می کنید به شما کمک قابل توجهی کند.
2. به سلامت جسمانی و روانی خود توجه کنید.
به طور قطع می توان گفت کار راهنمای تور توان جسمانی بالایی را می طلبد. سپری کردن روزها و ساعات زیاد در گشت های مختلف در آب و هوا مختلف به انرژی زیادی می طلبد. حال اینکه بسیاری از سفرهای ورودی و خروجی با اتوبوس یا سواری شخصی انجام می شود.
بالا بردن قدرت جسمانی برای فائق آمدن به این همه فشار فیزیکی یکی از ملزومات روزمره زندگی یک راهنمای تور است. توصیه می کنیم برای افزایش سطح آمادگی خود از نظرات کارشناسان تخصصی این حوزه استفاده کنید.
همچنین کار راهنمای گردشگری یک کار دارای استرس است. یادگرفتن تکنیک های مدیریت استرس و دریافت مشاوره روانی از افراد متخصص نیز به سلامت راهنمایان گردشگری کمک شایانی می کند.
3.در گروه ها و انجمن های گردشگری عضو شوید.
با شروع دوره راهنمای گردشگری خود می توانید در نشست ها و انجمن های مختلف درخواست عضویت دهید. البته برای عضویت در برخی از انجمن ها نیاز به داشتن کارت راهنمای تور دارید ولی می توانید نشست های این انجمن ها را شرکت کتید. برخی از این این تشکل ها در داخل ایران عبارتند از کانون راهنمایان تور، انجمن راهنمایان تور. البته این انجمن ها در اکثر مراکز استان ها نیز تشکل مربوط به خود را دارند.
در سازمان های بین المللی نیز می توانید عضو شوید. کافی است برای عضویت در این سازمان ها، اطلاعات مربوط را جست وجو نمایید.
به یاد داشته باشید گردشگری صنعتی با محوریت خدمات می باشد و داشتن ارتباطات و شبکه سازی در موفقیت شما بیشترین تاثیر را دارد.
4.مطالعات ویژه هر مقصد داشته باشید.
مطالعه منابع موثق، مصاحبه با ساکنان محلی، بازدید های فردی پیش از اجرای تور و مطالعه تجربیات قبلی سایر راهنمایان تور، همواره بر تجربه و اعتماد به نفس راهنمای تور می افزاید. معمولا مسافران خارجی، با دانش قبلی و نسبتا دقیق به ایران سفر می کنند. راهنمای تور باید توانایی تفسیر صحیح و انتقال موثق به ایشان را داشته باشد.
توصیه می کنیم برای هر مفصد و سفر خود بانک اطلاعات جامعی داشته باشید و قبل از هر سفر مدت زمان مناسبی را برای بررسی راه های دسترسی، اطلاعات جاذبه های گردشگری، روایت های جذاب مقصد گردشگری و قوانین و مقررات مربوط به مقصد را مطالعه کنید و در بروزترین وضعیت ممکن به مقصد سفر کنید. راه دیگر برای جلوگیری از مشکلات بالقوه، تماس قبل از سفر با همکاران شما (شبکه ارتباطات) در مقصد مورد نظر است.
5.وقت شناس باشید.
علاوه بر تمامی موارد فوق، توصیه می کنیم در شغل راهنمای تور وقت شناس بودن را اولویت قرار دهید. وقت شناسی یک ویژگی حرفه است و مدیریت امور را تسهیل می کنید.
6.به پوشش و بهداشت خود اهمیت دهید.
نحوه لباس پوشیدن در محل کار و روزهای بازدید، در جلب اعتماد مشتریان اهمیت زیادی دارد. راهنمایان تور همواره باید به نحوی لباس بپوشند که در عین راحتی، مرتب و حرفه ای جلوه کنند.
رعایت بهداشت فردی برای راهنمایان نیز بسیار اهمیت دارد. با توجه به اینکه ممکن است راهنمای تور چندین هفته در حال برگزاری یک تور باشد، توجه به بهداشت شخصی علاوه بر افزایش حس رضایت درونی و کسب اعتماد به نفس، باعث می شود همراهان شما نیز همین موراد را رعایت کنندو تور شما به راحتی و کسب رضایت خاتمه یابد.
7. در کلاس های تکمیلی برای افزایش مهارت های خود شرکت کنید.
برای یک راهنمای گردشگری یادگیری هیچوقت به اتمام نمی رسد. شما در دوره آموزشی خود برخی از این مطالب را یاد خواهید گرفت ولی توصیه می کنیم به این آموزش ها بسنده نکنید و تا می توانید با کلاس های آموزشی یا به صورت خودخوان علاوه بر مطالعه مطالب مربوط به جاذبه های گردشگری که در بالا نیز به آن اشاره شد ، این مطالب را هم در تقویم یادگیری خود بگنجانید:
یادگیری تکنیک های بازیگری و فن بیان پیشرفته
کلاس کمک های اولیه پیشرفته و پزشکی کوهستان
کلاس مذاکره و فروش
علاوه بر این، شما می توانید از اموزش های تکمیلی فدراسیون جهانی راهنمایان تور نیز استفاده کنید.
ضمنا توصیه می کنیم دوره های مدیریت فنی بند ب و مدیریت عمومی هتلداری را نیز بگذرانید چرا که علاوه بر آشنایی بر جزئیات کار این حوزه ها، در همکاری با آژانس های مسافرتی و هتل ها می توانید از مشکلات بالقوه جلوگیری نمایید.
آموزش توریسم آتالند پس از برگزاری چندین دوره متوالی راهنمای تور از سال 1385 توصیه هایی به فراگیران دوره راهنمای تور(تور لیدری) ارائه می دهد.
با امید به اینکه بعد از مطالعه این مطلب، توانسته باشید نکات مفیدی در راستای کسب و کار خود در صنعت گردشگری به کار گیرید.