نارین:
نارين در 350 كيلومتري جنوب شرق بيشكك قرار گرفته و مسير زميني به چين ( كاشغر) ميباشد.
استان نارين در سال 1970 ايجاد شد و شهر نارين پايتخت آن قرار گرفت. جمعيت اين استان 270 هزار نفر است. بيش از 70 درصد استان، كوهستاني است و تقريباً تمامي اراضي، بالاتر از 1500 متري سطح دريا قرار گرفته است. نارين ، داراي تفرجگاه كوهستاني به نام سالكون تور است كه در اوج گرماي تابستان، هوای زمستان را در خاطر تداعي ميكند. در بين مسير،داراي آلاچيقهاي چوبي متعدد در كنار رودخانه اي است كه از ارتفاعات به پايين سرازير است.
در زمان شوروي سابق منطقه نارين محل توليد گوشت و فراوردههاي دامي و لبني بوده و پرسنل شاغل در اين منطقه فوقالعاده سختي آب و هوا به ميزان 40 درصد بيشتر از مناطق پست قرقيزستان دريافت ميكردند اما اكنون استان نارين به عنوان محرومترين و فقيرترين استان قرقيزستان شناخته ميشود به طوري كه از نظر سازمان ملل 5۸ درصد مردم آن زير خط «فقر شديد» قرار دارند.
اين منطقه تقريباٌ عاري از نژاد روس بوده و 9/99 درصد مردم، از نژاد قرقيز و اكثراُ معتقد به دين مبين اسلام هستند. اما به خاطر نرخ بيكاري بالا و همچنين وجود پادگانها در اين شهر، ميزان مصرف مشروبات الكلي و تبعات ناشي از آن زياد ميباشد.
شهر باريك و دراز نارين با طول 15 كيلومتر، در دره تنگ بين كوههاي سرسبز و يك رشته كوه صخره اي قرمز رنگ و در امتداد رودخانه پرآب و قهوهاي رنگ نارين واقع شده است. اين شهر در ارتفاع 2000متري از سطح دريا قرار دارد.
در غرب شهر و در دامنه کوه يك مسجد زيبا با رنگهاي آبي و فيروزهاي با كمك مالي عربستان سعودی ساخته شده كه خوشبختانه نام حضرت علي (ع) را بر آن نهاده اند و به نوعی نمايانگر وحدت شيعه و سنی است . در اين مسجد، مدرسه مذهبي نيز داير است كه دختران و پسران به تعليم مشغول ميباشند
نارين سردترين شهر قرقيزستان محسوب ميشود و در زمستان سرماي هوا به 40 درجه سانتيگراد زير صفر ميرسد. البته اين شهر در نيمه تابستان بسيار گرم و آفتابي ميشود. شايد به همين دليل نارين نام گرفته است (نارين به زبان مغولي يعني آفتابي).