عباس آباد

عباس آباد

عباس آباد بزرگ‌ترین بخش شهرستان تنکابن محسوب می‌شود. این شهر ازشمال به دریای خزر، از جنوب به شهرستان کلاردشت، از غرب به شهر نشتارود و از شرق به شهر سلمانشهر(متل قوی سابق) متصل می‌گردد. عباس آباد دارای جمعیتی بالغ بر۱۰۰۰۰نفر می‌باشد. عباس آباد با داشتن مناظرسرسبز، سواحل زیبای دریای خزر و دامنه‌های سرسبز کوه هرسالاله پذیرای هزاران توریست ازسراسر کشور و جهان می‌باشد.این شهر دارای روستاهای زیادی می‌باشد. (مشهدی سرا-سیدمحله-کاظم کلا-پلنگ کلا-لنگا-ماشال اباد-پرچ ور-هردوآبرود-محمدحسین آباد-امرجکلا-شل محله-شهیدمحله-پسنده علیاوسفلی و...) شغل اصلی مردمان این شهر کشاورزی و باغداری می‌باشد. کشت برنج در فصل بهارآغاز شده وتا اواسط تابستان برداشت می‌شود. کیوی،پرتغال،نارنگی از مهم‌ترین محصولات باغداری این شهر می‌باشد.همچنین پرورش گل و گیاه در این شهر رونق بسیاری دارد.
گویش مردم این شهر طبری متعادل می‌باشد. ودرایام مهم سال همانند عید نوروز و مراسم عزاداری و جشنها نیزدارای آئین خاص خود می‌باشند. گستردگی این شهر به حدی بوده که بارها بر تبدیل شدن آن به شهرستان تاکید شده و مسولان ذیربط نیز مصمم به انجام چنین کاری هستند. باگسترش روزافزون شهرک سازی مناظر سرسبز این شهردرخطرنابودی قرار گرفته‌است.این فرایند به قدری شدت یافته که اکثرمردم اقدام به فروش زمینهای کشاورزی خود نموده‌اند. ازامکان مذهبی این شهر می‌توان به بقعه سیدکیا ابولحسن واقع درمزارشهدای مشهدیسرااشاره کرد.

تاریخچه
چارلز فرانسیس مکنزی که در سال ۱۸۵۹ میلادی از این محل عبور کرده چنین وصفی در خصوص آن ارائه می‌دهد. «به دره زیبایی رسیدیم، به همین نام (عباس آباد) این ده موقعیت خوبی دارد و روی پشته‌ای سرسبز و به فاصله کمی از کنار دریا قرار دارد. موقعیت عباس آباد از دهات بسیاری که تا کنون دیده بودم مناسبتر می‌نمود.نام این ده به شاه عباس مربوط نیست و نام یکی از اهالی محل است که بانی آن بوده.....در این ده بیست و پنج خانه هست. یک قبرستان دارد که مانند سایر قبرستان‌های ایران، هیچگونه تزئیناتی نداشت.»