محل استقرار
این کاخ در خیابان چهارباغ عباسی ، مقابل خیابان شیخ بهایی قرار دارد.
پیشینه
قدمت این بنا به دوره صفویان باز می گردد. باغی که عمارت هشت بهشت در آن قرار دارد در زمان شاه عباس صفوی بنیان شده است، در زمان شاه صفی وجود داشته، و دو شاه بعدی یعنی شاه عباس دوم و سلیمان بر تعداد درختان آن افزوده اند. کوشک این باغ در زمان شاه سلیمان ساخته شده است و در این حین باغ تکمیل و اصلاح شده و در سومین سال حکومت شاه سلیمان به اتمام رسیده است. این بنا محل اقامت هشت سوگلی حرم پادشاه بوده است که 4 نفر آنها در طبقه همکف و مابقی در طبقه دوم زندگی می کردند.
سبک معماری
این عمارت دارای پلانی هشت ضلعی و چهار نما می باشد که البته هشچ یک از نماها با دیگری شبیه نیست.در ضلع شرقی استخری وجود دارد که احتمالا نمای اصلی باشد.این کاخ از دو طبقه تشکیل شده است که شامل طاق های زیبا و تزئینات فراوان است. طراحی پله ها به گونه ای است که از هر طرف به هر دو طبقه عبور و مرور می شود. اتق های طبقه اول مزین به گچبری و نقاشی می باشند و در طبقه دوم رواقها و اتاق ها و طاق ها و پنجره های زیبایی آن را دو چندان کرده است.سقف های کاخ نیز موزائیک های زیبایی پوشانده است و دالان ها و غلام گردش های بسیار زیبا و هماهنگ احاطه کرده است. در وسط تالار حوضی هشت ضلعی که به حوض مرواید معروف است و از جنس مرمر می باشد قرار دارد.
بنیانگذار و بانی
این بنا توسط شاهان صفوی در دروه های مختلف ساخته، تکمیل و اصلاح و به تمام رسیده است.
اهمیت ملی و جهانی
این جاذبه در تاریخ 22 آذر 1313 با شماره 227 در فهرست آثار ملی قرار گرفته است.
جاذبه های گردشگری مجاور این مکان
مدرسه چهارباغ در چندقدمی، چهلستون، تالار اشرف، عالی قاپو و سی و سه پل و موزه هنرهای تزئینی در 2 کیلومتری این مکان قرار دارد.