محل استقرار
موزه شاهرود در خیابان فردوسی قرار گرفته است.
پیشینه تاریخی
قدمت این بنا مربوط به دوره قاجاریه و اوایل دوره پهلوی می باشد و زمانی بلدیه شهر بوده و پس از بازسازی کلی و بنیادی به موزه تبدیل شده است.
سبک معماری بنا
موزه با مساحت 306 متری در 2 طبقه بنا شده است. این موزه دارای 2 قسمت باستان شناسی و مردم شناسی می باشد که قسمت باستان شناسی آن 6 اتاق با سقف ضربی ترکدار دارد و در دو جناح شمالی و جنوبی واقع شده است . راهرویی تقریبا پهن این دو جناح را به یکدیگر وصل می کند. قسمت مردم شناسی در طبقه دوم ساختمان قرار گرفته است و 3 اتاق و 1 سالن بزرگ دارد.
اشیا و آثار نگهداری شده
در بخش باستان شناسی آثار و اشیا کشف شده از حفاری های تپه سنگ چخماق شاهرود، تپه حصار دامغان، تپه خوریان شاهرود، تپه بلوار شهر شاهرود از قبیل اشیای سفالی، برنزی و آبگینه نگهداری و در معرض دید عموم قرار گرفته است. در قسمت مردم شناسی سعی شده آینه ی تمام نمای زندگی مردم در معرض دید قرار بگیرد و مردم با این اشیا و آثار ملموس هستند.
جاذبه های گردشگری مجاور این مکان
خانه یغمایی در فاصله 1 کیلومتری، مسجد بایزید بسطامی در فاصله 8 کیلومتری، منطقه شکار ممنوع تپال در فاصله 11 کیلومتری، آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی در فاصله 30 کیلومتری، چشمه هفت رنگ مجن در فاصله 43 کیلومتری، کاروانسرای میامی در فاصله 66 کیلومتری این مکان قرار گرفته اند.