سفارت فرانسه

تلفن سفارت:
64094000-021 
Email سفارت:
info@amb-iran.fr 
سایت سفارت:
www.ambafrance-ir.org 
آدرس سفارت:
تهران، خيابان نوفل لوشاتو، پلاک 66-64 
توضیحات:

ساعات کار سفارت فرانسه در ایران

ساعات کار سفارت فرانسه در ایران
ساعت کاری سفارت در روزهای یکشنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:30- 17
تنظیم وقت جهت درخواست ویزا منحصرا از طریق تلفن یا درخواست اینترنتی میسر میباشد.
تماس به سفارت visas.teheran@diplomatie.gouv.fr
ساعت و روزهای کار بخش کنسولی
بخش روادید
دریافت مدارک فقط صبح ها: یکشنبه لغایت چهارشنبه از ساعت 7:30 الی 11:30
تحویل گذرنامه فقط بعداز ظهرها : یکشنبه لغایت چهارشنبه از ساعت 14 الی 15
ساعت کار روزهای پنجشنبه: 7:30 الی 11:30 صبح
انواع روادید
1. روادید بلند مدت اقامت با هزینه 99 یورو (روادید بیش از سه ماه و منحصرا در کشور فرانسه)
فرزند فرد فرانسوی
همسر فرد فرانسوی
پدر/ مادر فرد صغیر فرانسوی
فرزند زیر 21سال فرد فرانسوی که از نظر مالی وابسته به والد فرانسوی خود است
2. روادید کوتاه مدت با هزینه 60 یورو (سفر و یا مجموعه سفرهای کمتر از 90 روز در طی دوره شش ماهه در ناحیه شنگن)
سفر شخصی یا جهانگردی
سفر تجاری یا ماموریت
دیدار خانوادگی
تحصیلات
سایر موارد
3. روادید ترانزیت فرودگاهی که به منزله مجوزی می باشد که به اتباع برخی از کشورهای ثالث، جهت ترانزیت در منطقه ترانزیت بین المللی فرودگاه ها در زمان توقف و یا سوار شدن بین دو هواپیما در طی مسیر از آن برخوردارند. اما این روادید ، مجوز ورود به منطقه شنگن را میسر نمی سازد. در زمان ترانزیت شبانه و یا تغییر فرودگاه، که ورود به کشور فرانسه را سبب می گردد، چه برای اقامت یک شب در هتل و چه برای دسترسی به فرودگاه دیگر، روادید ترانزیت بین المللی مصداق ندارد و روادید کوتاه مدت لازم می باشد.
مدارک مورد نیاز در زمان تشکیل پرونده برای روادید ترانزیت فرودگاهی
هر متقاضی بایستی در پرونده، اصل و کپی مدارک تعیین شده را بر روی سایت کنسولگری ارائه دهد.
فرم تقاضای ویزا قابل دانلود روی سایت سفارت فرانسه
گذرنامه و یا مدرک معتبر شناخته شده مسافرت + (کپی از صفحات مشخصات فرد دارنده گذرنامه و صفحات اعتبار)
دو قطعه عکس شناسائی جدید به ابعاد 2 اینچ در 2 اینچ که در آن صورت، گوشها و ریشه مو بر روی زمینه سفید مشخص باشند.
مدارک مربوط به ادامه سفر تا مقصد نهایی پس از ترانزیت فرودگاهی در نظر گرفته شده

ساعت کاری سفارت در روزهای یکشنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:30- 17

نکته مهم
صدور روادید ترانزیت فرودگاهی (VTA) چند بار ورود برای متقاضی ترانزیت که مکررأ و یا متناوبأ سفر می کند امکان پذیر می باشد. مدت اعتبار روادید ترانزیت فرودگاهی چند بار ورود، حد اکثر 6 ماه است. توجه: دارندگان گذرنامه های سیاسی، خدمت، رسمی و یا ویژه نیاز به اخذ روادید ترانزیت فرودگاهی ندارند.
مدارک لازم برای صدور روادید فرودگاهی
اصل و فتوکپی همه مدارک باید ارائه شود. اصل مدارک در پایان مصاحبه مسترد خواهدشد.
1. یک فرم درخواست روادید کوتاه مدت که به زبان فرانسوی یا انگلیسی تکمیل، امضا و تاریخ خورده باشد.
2. دو عکس رنگی وجدید از چهره در زمینه روشن (3.5 در 4.5 سانتی متر)
3. گذرنامه: اعتبار گذرنامه باید حداقل سه ماه پس از پایان اعتبار روادید درخواستی و گذرنامه دارای حداقل 2 صفحه مهر نخورده باشد و همراه با فتوکپی صفحه شناسایی صاحب گذرنامه ارائه شود.
4. فتوکپی کلیه روادیدهای شنگن که تاکنون دریافت داشته اید (بر روی گذرنامه فعلی و گذرنامه های قبلی) و فتوکپی همه مهرهای ورود و خروج.
5. سند هویتی شخصی: شناسنامه و فتوکپی تمام صفحات
6. اسناد مثبته وضع اجتماعی حرفه ای و تمکن مالی
برای حقوق بگیران
گواهی کار که از تاریخ صدور آن کمتر از یک ماه گذشته باشد و در آن، سمت و تاریخ استخدام و حقوق ماهانه و تاریخ مرخصی آمده باشد و اعلام دارد که دارنده گواهی در پایان سفر مجدداً به سر کار خود برخواهد گشت.
سه فیش آخر حقوق
سه پرینت آخر بانکی حساب جاری + عنداللزوم حساب پس انداز.
برای تجار و بنگاهداران
آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و اظهارنامه ثبت در ثبت شرکتها.
کارت بازرگانی یا پروانه کسب.
سه پرینت آخر بانکی حساب شخصی + حساب حرفه ای
برای مشاغل آزاد
کارت نظام مربوطه و یا کارت حرفه ای سال جاری.
سه پرینت آخر بانکی حساب شخصی + حساب حرفه ای.
برای بازنشستگان و کسانی که فعالیت حرفه ای ندارند
اسناد مثبته دریافت مستمری برای بازنشستگان
سه پرینت آخر بانکی
عنداللزوم اسناد مثبته تمکن مالی و وضع حرفه ای شخصی که هزینه های سفر را تأمین میکند وسند هویتی وی.
برای بچه ها و دانشجویان
گواهی تقبل هزینه توسط یکی از والدین.
اسناد مثبته تمکن مالی و وضع حرفهی ای شخصی که هزینه های سفر را تأمین میکند + سند هویتی وی.
اجازه خروج رسمی پدر وقتی فرزند بدون پدر خود مسافرت میکند.
گواهی اشتغال به تحصیل در مدرسه یا دانشگاه یا گواهی ثبت نام برای سال آینده.
7. گواهی برخورداری از محل سکونت در فرانسه
8. دعوتنامه تنظیم شده در شهرداری (اصل + کپی) یا رزرو هتل در صورت نداشتن رزرو هتل، مسافر باید مدارک توان مالی تامین هزینه ها به اندازه 120 یورو در روز را ارائه دهد . هم چنین عنداللزوم سند مالکیت، اجاره نامه یا هر سند دیگری که وجود ملک یا اجاره ملک در فرانسه را ثابت کند. (گواهی پرداخت عوارض سکونت یا مالکیت)
9. بیمه نامه بین المللی پزشکی و بازگشت به کشور مبدأ که بر پوشش هزینه های احتمالیبازگشت به کشور مبدأ به دلیل پزشکی، درمان پزشکی اورژانس و یا هزینه های بستری اورژانس در سرتاسر فضای شنگن تا سقف تضمین شده حداقل 30000 یورو برای تمام مدت اقامت گواهی کند . دارنده روادید کثیرالمسافر موظف به ارائه بیمه نامه معتبر برای مدت اولین سفر بوده، تهیه بیمه نامه برای سفرهای بعدی بر عهده خود اوست.
10. رزرو بلیت هواپیمای رفت و برگشت.
ویزای اقامت
1) ویزای اقامت جهت اقامت موقت متوالی بیش از 3 ماه و سپس بازگشت به ایران (بعنوان مثال کارآموزان و یا دانشجویان)
2) ویزای اقامت جهت سکونت قطعی در فرانسهه (بعنوان مثال اتباع ایرانی که همسر فرانسوی دارند).
دارنده ویزای اقامت امکان سفر فرانسه با ترانزیت از یکی از 25 کشور عضو شنگن را دارد و می تواند در طول مدت اعتبار ویزا، بطور آزادانه در این محدوده تردد نماید. از سوی دیگر، پس ازصدور ویزای اقامت دارنده آن ملزم است در بدو ورود به فرانسه به یکی از دو اداره زیر مراجعه و نسبت به ثبت ورود خود اقدام نماید: اداره مهاجرت و تابعیت (OFII) (در صورت داشتن ویزای اقامت معادل برگه اقامت یک ساله) یا پرفکتور ذیصلاح برای صدور کارت اقامت (ویزای اقامت با عبارت کارت اقامت در طی مهلت دو ماه پس از ورود، درخواست شود ).
سوالات متداول
نحوه پرداخت هزینه تشکیل پرونده درخواست روادید
- این هزینه صرفا به صورت نقدی و به یورو قابل پرداخت است و باید در اولین مرحله تشکیل پرونده، توسط متقاضی پرداخت گردد. درصورت رد درخواست روادید، وجه پرداخت شده به هیچ عنوان مسترد نمی گردد.
روادید کوتاه مدت (نوع c) چیست؟
- این روادید به مسافر امکان می دهد به خاک یک یا چند کشور شنگن ورود کند و در طی یک یا چند نوبت سفر بصورت متوالی یا متناوب در طول 6 ماه از تاریخ اولین ورود به منطقه شنگن، حداکثر 90 روز اقامت داشته باشد. این روادید با چسباندن لیبل ویزا در گذرنامه، یا روی مدرک سفر یا هر مدرک معتبر دیگری که امکان عبور از مرز را فراهم کند، عینیت می یابد.
بر روی گذرنامه ای که بیش از 10 سال از تاریخ صدور آن گذشته شده باشد ویزا قابل الصاق نمی شود، حتی اگر گذرنامه فوق در زمان درخواست روادید معتبر باشد.
با ویزای شنگن نمی توان به سرزمین ها و دپارتمان ها و یا مجموعه سرزمین های ماورای بحار ( DROM, POM & CTOM) سفر کرد.
توجه
به دلیل شروع به کار سیستم انگشت نگاری و عکسبرداری در بخش ویزا، از تاریخ 2 دی 86 متقاضیان ویزا به استثناء کودکان زیر 12 سال باید در زمان تحویل پرونده خود، شخصا اقدام نمایند.
در صورت همراه داشتن هر یک از وسائل ذیل از ورود شما به بخش روادید ممانعت به عمل خواهد آمد:
- سلاح گرم حتی در صورت داشتن مجوز
- انواع شوکرها
- وسائل تیز، برنده و سلاح سرد مانند (چاقو، ناخن گیر، موچین و....)
- دوربین عکاسی، دوربین فیلمبرداری، لپ تاپ و یا هرگونه لوازم الکترونیکی
- اسپری،گاز اشک آور و هرگونه افشانه
- فندک
این پکیج شامل
- رزرو هتل با ارائه سربرگ
- وقت سفارت
- رزرو پرواز
- بیمه مسافرتی
اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه اخذ ویزای فرانسه را می توانید از بخش ویزای فرانسه مشاهده فرمائید.
تنظیم وقت جهت درخواست ویزا منحصرا از طریق تلفن یا درخواست اینترنتی میسر میباشد.
تماس به سفارت visas.teheran@diplomatie.gouv.fr

ساعت و روزهای کار بخش کنسولی

بخش روادید
دریافت مدارک فقط صبح ها: یکشنبه لغایت چهارشنبه از ساعت 7:30 الی 11:30
تحویل گذرنامه فقط بعداز ظهرها : یکشنبه لغایت چهارشنبه از ساعت 14 الی 15
ساعت کار روزهای پنجشنبه: 7:30 الی 11:30 صبح

انواع روادید

1. روادید بلند مدت اقامت با هزینه 99 یورو (روادید بیش از سه ماه و منحصرا در کشور فرانسه)
فرزند فرد فرانسوی
همسر فرد فرانسوی
پدر/ مادر فرد صغیر فرانسوی
فرزند زیر 21سال فرد فرانسوی که از نظر مالی وابسته به والد فرانسوی خود است
2. روادید کوتاه مدت با هزینه 60 یورو (سفر و یا مجموعه سفرهای کمتر از 90 روز در طی دوره شش ماهه در ناحیه شنگن)
سفر شخصی یا جهانگردی
سفر تجاری یا ماموریت
دیدار خانوادگی
تحصیلات
سایر موارد
3. روادید ترانزیت فرودگاهی که به منزله مجوزی می باشد که به اتباع برخی از کشورهای ثالث، جهت ترانزیت در منطقه ترانزیت بین المللی فرودگاه ها در زمان توقف و یا سوار شدن بین دو هواپیما در طی مسیر از آن برخوردارند. اما این روادید ، مجوز ورود به منطقه شنگن را میسر نمی سازد. در زمان ترانزیت شبانه و یا تغییر فرودگاه، که ورود به کشور فرانسه را سبب می گردد، چه برای اقامت یک شب در هتل و چه برای دسترسی به فرودگاه دیگر، روادید ترانزیت بین المللی مصداق ندارد و روادید کوتاه مدت لازم می باشد.

مدارک مورد نیاز در زمان تشکیل پرونده برای روادید ترانزیت فرودگاهی

هر متقاضی بایستی در پرونده، اصل و کپی مدارک تعیین شده را بر روی سایت کنسولگری ارائه دهد.
فرم تقاضای ویزا قابل دانلود روی سایت سفارت فرانسه
گذرنامه و یا مدرک معتبر شناخته شده مسافرت + (کپی از صفحات مشخصات فرد دارنده گذرنامه و صفحات اعتبار)
دو قطعه عکس شناسائی جدید به ابعاد 2 اینچ در 2 اینچ که در آن صورت، گوشها و ریشه مو بر روی زمینه سفید مشخص باشند.
مدارک مربوط به ادامه سفر تا مقصد نهایی پس از ترانزیت فرودگاهی در نظر گرفته شده
نکته مهم
صدور روادید ترانزیت فرودگاهی (VTA) چند بار ورود برای متقاضی ترانزیت که مکررأ و یا متناوبأ سفر می کند امکان پذیر می باشد. مدت اعتبار روادید ترانزیت فرودگاهی چند بار ورود، حد اکثر 6 ماه است. توجه: دارندگان گذرنامه های سیاسی، خدمت، رسمی و یا ویژه نیاز به اخذ روادید ترانزیت فرودگاهی ندارند.

مدارک لازم برای صدور ویزا

اصل و فتوکپی همه مدارک باید ارائه شود. اصل مدارک در پایان مصاحبه مسترد خواهدشد.
1. یک فرم درخواست روادید کوتاه مدت که به زبان فرانسوی یا انگلیسی تکمیل، امضا و تاریخ خورده باشد.
2. دو عکس رنگی وجدید از چهره در زمینه روشن (3.5 در 4.5 سانتی متر)
3. گذرنامه: اعتبار گذرنامه باید حداقل سه ماه پس از پایان اعتبار روادید درخواستی و گذرنامه دارای حداقل 2 صفحه مهر نخورده باشد و همراه با فتوکپی صفحه شناسایی صاحب گذرنامه ارائه شود.
4. فتوکپی کلیه روادیدهای شنگن که تاکنون دریافت داشته اید (بر روی گذرنامه فعلی و گذرنامه های قبلی) و فتوکپی همه مهرهای ورود و خروج.
5. سند هویتی شخصی: شناسنامه و فتوکپی تمام صفحات
6. اسناد مثبته وضع اجتماعی حرفه ای و تمکن مالی
برای حقوق بگیران
گواهی کار که از تاریخ صدور آن کمتر از یک ماه گذشته باشد و در آن، سمت و تاریخ استخدام و حقوق ماهانه و تاریخ مرخصی آمده باشد و اعلام دارد که دارنده گواهی در پایان سفر مجدداً به سر کار خود برخواهد گشت.
سه فیش آخر حقوق
سه پرینت آخر بانکی حساب جاری + عنداللزوم حساب پس انداز.
برای تجار و بنگاهداران
آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و اظهارنامه ثبت در ثبت شرکتها.
کارت بازرگانی یا پروانه کسب.
سه پرینت آخر بانکی حساب شخصی + حساب حرفه ای
برای مشاغل آزاد
کارت نظام مربوطه و یا کارت حرفه ای سال جاری.
سه پرینت آخر بانکی حساب شخصی + حساب حرفه ای.
برای بازنشستگان و کسانی که فعالیت حرفه ای ندارند
اسناد مثبته دریافت مستمری برای بازنشستگان
سه پرینت آخر بانکی
عنداللزوم اسناد مثبته تمکن مالی و وضع حرفه ای شخصی که هزینه های سفر را تأمین میکند وسند هویتی وی.
برای بچه ها و دانشجویان
گواهی تقبل هزینه توسط یکی از والدین.
اسناد مثبته تمکن مالی و وضع حرفهی ای شخصی که هزینه های سفر را تأمین میکند + سند هویتی وی.
اجازه خروج رسمی پدر وقتی فرزند بدون پدر خود مسافرت میکند.
گواهی اشتغال به تحصیل در مدرسه یا دانشگاه یا گواهی ثبت نام برای سال آینده.

7. گواهی برخورداری از محل سکونت در فرانسه
8. دعوتنامه تنظیم شده در شهرداری (اصل + کپی) یا رزرو هتل در صورت نداشتن رزرو هتل، مسافر باید مدارک توان مالی تامین هزینه ها به اندازه 120 یورو در روز را ارائه دهد . هم چنین عنداللزوم سند مالکیت، اجاره نامه یا هر سند دیگری که وجود ملک یا اجاره ملک در فرانسه را ثابت کند. (گواهی پرداخت عوارض سکونت یا مالکیت)
9. بیمه نامه بین المللی پزشکی و بازگشت به کشور مبدأ که بر پوشش هزینه های احتمالیبازگشت به کشور مبدأ به دلیل پزشکی، درمان پزشکی اورژانس و یا هزینه های بستری اورژانس در سرتاسر فضای شنگن تا سقف تضمین شده حداقل 30000 یورو برای تمام مدت اقامت گواهی کند . دارنده روادید کثیرالمسافر موظف به ارائه بیمه نامه معتبر برای مدت اولین سفر بوده، تهیه بیمه نامه برای سفرهای بعدی بر عهده خود اوست.
10. رزرو بلیت هواپیمای رفت و برگشت.

ویزای اقامت

1) ویزای اقامت جهت اقامت موقت متوالی بیش از 3 ماه و سپس بازگشت به ایران (بعنوان مثال کارآموزان و یا دانشجویان)
2) ویزای اقامت جهت سکونت قطعی در فرانسهه (بعنوان مثال اتباع ایرانی که همسر فرانسوی دارند).
دارنده ویزای اقامت امکان سفر فرانسه با ترانزیت از یکی از 25 کشور عضو شنگن را دارد و می تواند در طول مدت اعتبار ویزا، بطور آزادانه در این محدوده تردد نماید. از سوی دیگر، پس ازصدور ویزای اقامت دارنده آن ملزم است در بدو ورود به فرانسه به یکی از دو اداره زیر مراجعه و نسبت به ثبت ورود خود اقدام نماید: اداره مهاجرت و تابعیت (OFII) (در صورت داشتن ویزای اقامت معادل برگه اقامت یک ساله) یا پرفکتور ذیصلاح برای صدور کارت اقامت (ویزای اقامت با عبارت کارت اقامت در طی مهلت دو ماه پس از ورود، درخواست شود ).

سوالات متداول

نحوه پرداخت هزینه تشکیل پرونده درخواست روادید
- این هزینه صرفا به صورت نقدی و به یورو قابل پرداخت است و باید در اولین مرحله تشکیل پرونده، توسط متقاضی پرداخت گردد. درصورت رد درخواست روادید، وجه پرداخت شده به هیچ عنوان مسترد نمی گردد.
روادید کوتاه مدت (نوع c) چیست؟
- این روادید به مسافر امکان می دهد به خاک یک یا چند کشور شنگن ورود کند و در طی یک یا چند نوبت سفر بصورت متوالی یا متناوب در طول 6 ماه از تاریخ اولین ورود به منطقه شنگن، حداکثر 90 روز اقامت داشته باشد. این روادید با چسباندن لیبل ویزا در گذرنامه، یا روی مدرک سفر یا هر مدرک معتبر دیگری که امکان عبور از مرز را فراهم کند، عینیت می یابد.
بر روی گذرنامه ای که بیش از 10 سال از تاریخ صدور آن گذشته شده باشد ویزا قابل الصاق نمی شود، حتی اگر گذرنامه فوق در زمان درخواست روادید معتبر باشد.
با ویزای شنگن نمی توان به سرزمین ها و دپارتمان ها و یا مجموعه سرزمین های ماورای بحار ( DROM, POM & CTOM) سفر کرد.

توجه

به دلیل اینکه هنگام مراجعه به سفارت، سیستم انگشت نگاری و عکسبرداری در بخش ویزا، از تاریخ 2 دی 86 فعال می باشد لذا متقاضیان ویزا به استثناء کودکان زیر 12 سال باید در زمان تحویل پرونده خود، شخصا اقدام نمایند.
در صورت همراه داشتن هر یک از وسائل ذیل از ورود شما به بخش روادید ممانعت به عمل خواهد آمد:
- سلاح گرم حتی در صورت داشتن مجوز
- انواع شوکرها
- وسائل تیز، برنده و سلاح سرد مانند (چاقو، ناخن گیر، موچین و....)
- دوربین عکاسی، دوربین فیلمبرداری، لپ تاپ و یا هرگونه لوازم الکترونیکی
- اسپری،گاز اشک آور و هرگونه افشانه
- فندک

پکیج ارائه شده توسط شرکت آتالند شامل

- رزرو هتل با ارائه سربرگ
- وقت سفارت
- رزرو پرواز
- بیمه مسافرتی
اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه اخذ ویزای فرانسه را می توانید از بخش ویزای فرانسه مشاهده فرمائید.